Чилийски футболист също е в плановете на ЦСКА за лятна селекция. Играещият в португалския Беленензеш Алекс фон Шведлер е набелязан от щаба на „червените” и ръководството има готовност за стартиране на преговори за него, предава “Дарик” радио.

Чилиецът се подвизава като защитник, роден е на 17 февруари 1980 година. Кариерата му започва в Универсидад де Чили, след което играе последователно за Бари, австрийските Пашинг и Ред Бул Залцбург. През сезон 2006/07 бранителят преминава в португалския Маритимо, на следващия сезон се състезава за Алки (Кипър), а за последно е в Беленензеш.

Алекс фон Шведлер има немски паспорт, а за националния отбор на Чили е изиграл 4 мача.
Любо Пенев със сигурност ще иска да привлече поне още един защитник, тъй като испанците на проби, единият от които е бранител, ще бъдат отпратени. Костадин Стоянов, Бранеков и Виданов са контузени и така в отбрана вариантите пред треньора са сведени до минимум.

Набелязаният австрийски младежки национал Атде Нухиу от Аустрия Кернтен няма как да премине в ЦСКА поне на този етап, тъй като има договор с настоящия си клуб. Все пак Любо Пенев ще продължи да го следи./БЛИЦ