Хаосът около предаването на мачовете от “А” група през новия сезон продължи и след днешния ден. След срещата между Борислав Михайлов и част от представителите на клубовете се оказа, че и днес няма договор на телевизия с БФС за излъчване на футболните двубои. Очаква се в понеделник или вторник да има повече яснота, след като продължава разправията около прекратяване на контракта между БиТиВи Екшън и БФС. Почти сигурно е обаче, че двубоите ще се предават по БНТ и ТВ7, която вече взе финала за Суперкупата. Има вариант и трета телевизия да се включи в излъчването на двубоите, като това ще бъде Нова телевизия или ТВ+.

“Имахме предложение за прекратяване на договора от страна на БиТиВи. Още вчера на Изпълкома го отхвърлихме, а тази позиция бе потвърдена и на срещата с представители на клубовете. Така че продължаваме споровете с тази медия. Ако те завършат в понеделник, имаме проектодоговор със SV R.S.A (фирмата на Валентин Михов) и тогава ще може да се действа”, заяви Борислав Михайлов.

„Както знаете премиерът отпусна средства за предаване на мачовете по БНТ, клубовете обаче искат повече пари. Затова ще се наложи двубоите от родното първенство да се дават по две или три телевизии. Но това вече ще бъде работа на SV R.S.A. Ако не продължим договора с БиТиВи, тази фирма ще трябва да запълни със средства тази оферта за да бъдат доволни клубовете”, поясни още босът на футбола.

“Офертата от 6 млн. лева е одобрена от клубовете на последните три срещи, както и на последния Изпълком. Разпределението на парите ще се прави от самите клубове. Даже натоварих Константин Баждеков, ако всичко завърши благополучно да събере представители на клубовете за да се разберат за разпределението. Това ще стане другата седмица. Както виждате нямаме много време”, завърши Михайлов.