Двама са българските футболисти, отбелязали гол във вратата на английския национален отбор. За феноменалното попадение на Гунди на “Уембли” в контролата, състояла се през декември 1968 година и завършила 1:1, е писано много. Както и за попадението на Георги Марков в европейската квалификация на “Армията” на 9 юни 1999 година. Тогава двубоят отново завърши 1:1.
 
На 27 март 1996 година обаче и Емил Костадинов поразява английската врата, припомня БЛИЦ. В този ден Англия и България се срещат в приятелски мач, който се провежда на митичния “Уембли” в Лондон. Домакините повеждат с гол на Лес Фърдинанд в първите минути. Тъмнокожият таран изпреварва Трифон Иванов и от близко разстояние поразява вратата ни.
 
В края на мача Емил Костадинов е изведен добре и с премерен удар изравнява резултата. В този миг обаче страничният рефер маркира засада и голът е отменен. На повторението се вижда, че засадата е доста спорна. Даже скандална.
 
Популярният английски коментатор и анализатор Анди Грей кара режисьорите на няколко пъти да връщат ситуацията, след което признава: “Да, наистина засадата е спорна!”.
 
Тъй като срещата е приятелска, никой от нашия щаб не коментира в детайли след последния съдийски сигнал незачетеното попадение.