Гащетата и фланелките в ЦСКА също са под запор, сочат данните в Централния регистър за особени залози, пише в. “7 дни спорт”. Наложил го е съдия-изпълнител Петър Цветков по искане на данъчните. Те си търсят над 3 милиона лева – 2,23 млн. главница и 857 000 лихви.
 
Съдията обаче открил и описал имущество на “Армията” само за 796 593,86 лв. Това е цялата налична екипировка и техника, офис-обурудване, тренировъчни уреди и сувенири. Описани даже са мрежите и двете врати на стадион “Българска армия”, таблото за смяна на играчите, чантата на доктора. Ако съдия-изпълнителят реши да ги вземе в ЦСКА ще останат и без гащи.
 
Голяма българска банка пък си търси невърнат заем по договор за 5 милиона лева. Кредитната институция е пуснала заявление за пристъпване към изпълнение. Банката иска да си получи цялото вземане заедно с лихвите.
 
Вчера “7 дни спорт” писа, че сметките на “Титан” са блокирани, тъй като фирмата за сметопочистване има кредит за милиони левове към една от най-големите банки. Часове след това собствениците на ЦСКА отрекоха информацията с декларация на клубния сайт на “червените”.
 
Според в. “Меридиан мач” ЦСКА няма да вземе и парите, които се полагат на клуба заради излъчвания на мачовете на отбора по телевизията. Причината е, че сумата е била изхарчена предварително и в края на сезона тя ще влезе директно в трезора на банка, от която е теглен кредит.
 
По същата схема “червените” няма да приберат и премията от 1 милион евро, която им се полага за класирането в групите на Лига Европа. Парите са БФС, но те също ще отидат в банка като част от операцията по погасяването на дълговете на клуба./БЛИЦ