Карлово отново ще има отбор в "Б" група. Местният Левски е поканен за участие във втория ешелон и ще приеме офертата на БФС, съобщиха колегите от "Марица". Наставник на отбора ще продължи да бъде Красимир Манолов - Малкия Орел.

В последното първенство на Югоизточната "В" група тимът от подбалканското градче завърши на тринадесето място. Манолов пое отбора на полусезона, когато бе сред изпадащите и успя да го спаси.

Сега Левски е получил покана за "Б" група, тъй като ръководството начело с кмета на общината Емил Кабаиванов са намери средста, за да вържат бюджета. За последно Карлово имаше отбор във втория ешелон през първенството 1981/82 г., когато изпадна от Южната "Б" група.

Както вече стана ясно, жребият за първенството в "Б" група ще се тегли в четвъртък, но от БФС все още не са се произнесли официално за първенството и точно кои отбори ще участват в него. По предварителен план се очаква Втора лига да бъде съставена от 16 тима. БЛИЦ СПОРТ припомня, че покани бяха изпратени до Локомотив (София), Витоша (Бистрица), Ботев (Враца) и Царско село. По право се класираха Етър и Несебър, а Спартак (Плевен) запазва мястото си във втора дивизия. Дублиращи отбори във Втора лига ще имат единствено Лудогорец и ЦСКА-София.