След като юношата на ЦСКА Павел Головодов получи подкрепа от "Ботев" (Пловдив), същото сториха и от Литекс, които също вдъхнаха кураж на младока в този труден за него момент, след като загуби майка си. Понякога съдбата е много жестока, незаслужено жестока към хора, които не го заслужават. Преди дни почина майката на Павката, при това докато ЦСКА U17 бе на турнир в Македония, а нападателят играеше много силно за победите на "червените". Както обикновено...

Лошата новина обиколи футболните среди. Атанас Пашалиев от "Ботев" (Пловдив) съблече фланелката си по време на мача с Дунав, за да покаже тениска с надпис: "С теб сме Павка".

Колегите от Viasport.bg разпространиха снимка и от Литекс U17. Сайтът за детско-юношески футбол е получил писмо на редакционния си имейл, което е озаглавено по впечатляващ начин: "Литекс с подкрепа към съотборник"... Хващаме се за думата съотборник. Браво, момчета! Това, което сте направили, означава страшно много! Много повече от победите и загубите на терена, много повече от емоциите, страстите и всичко останало около любимата игра. А тениските на момчетата от Литекс са специално изработени и на тях пише "Павка ние сме с теб".

Почти неотлъчна подкрепа оказва и треньорът на Головодов в ЦСКА - Галин Иванов. Той остави отбора си в Македония, за да отиде на погребението. И да придружи своя възпитаник в едно много трудно изпитание, за което думите са излишни и невъзможни да опишат болката и празнотата от загубата на един от най-близките хора.

Павка, бъди силен и просто продължи напред! Не си сам - вижда се. Майка ти винаги ще бъде с теб, тя ще продължи да бди над теб...