Треньорската рокада, която бе извършена в Спартак (Плевен) преди няколко дни не помогна на тима да се върне на победния път. Новият наставник Роберт Петров започна със загуба след като смени Бойко Цветков начело на отбора. В мач от 12-ия кръг на "Б" група плевенчани отстъпиха вкъщи от Банско с 1:3. Това беше осми пореден мач без успех за спартаковци, които във вторник от 13:30 часа приемат ЦСКА в 1/8-финал за Купата на България.
 
Гостите от Банско през целия двубой играха по-добре и закономерно се поздравиха с трите точки. Успехът на водения от Александър Томаш отбор дойде след 2 гола на Атанас Чепилов и попадение на защитника Димитър Везалов.

За Спартак се разписа Стефан Христов, който изравни за 1:1 в средата на първото полувреме, след като оползотвори хубав пас на Цветомир Тодоров. За повече от почетно попадение обаче домакините нямаха сили.

Спартак (Плевен) - Банско 1:3
0:1 Атанас Чепилов (11), 1:1 Стефан Христов (21), 1:2 Димитър Везалов (45), 1:3 Атанас Чепилов (85)

Съставът на Спартак (Плевен)
: Димитър Пантев, Пламен Тенев, Стенислав Георгиев, Георги Пейчев, Кристиян Григоров, Тихомир Тодоров, Христо Кирев (75-Преслав Антонов), Антони Иванов (65-Богомил Христов), Стефан Христов, Жулиен Бенков (82-Николай Ботев), Цветомир Тодоров