Българският защитник Радослав Димитров е пред раздяла с Университатя (Крайова). Той беше последният останал наш сънародник в румънския клуб, в който от 2015-а насам играха още Валентин Илиев, Апостол Попов и Христо Златински. 

Димитров незнайно защо не влиза в сметките на новия треньор Корнелио Папура. Той оглавил Университатя четири кръга преди края на румънския шампионат. 

На българина така и не било обяснено защо няма да се разчита, при положение, че беше твърд титуляр. Ради Димитров, който е от три сезона в Университатя, има договор за още две години. Предстои обаче да го разтрогне и да си търси нов отбор.

"Съжалявам, че така се случва, но трябва да се разделя с Университатя заради различни гледни точки с новия треньор. Отборът започва подготовка на 10 юни, но аз няма да се явя. Пращат ме във втория тим, който започва занимания на 17-и. Разделяме се, но не знам къде ще играя. На този етап никой от България не ме е търсил", коментира пред БЛИЦ СПОРТ 30-годишният Радослав Димитров, който у нас игра в Славия, Монтана, Левски и Локомотив (Пловдив). В Румъния изкара два сезона и в Ботошани.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ