Литекс приема Славия в първата среща от програмата на 15-ия кръг на "А" група. Мачът е от 17:30 часа на Градския стадион в Ловеч и се явява спор за второто място. "Оранжевите" имат 24 точки, с колкото е и Лудогорец, а Славия има 22. Лидерът "Левски" е с 28 точки.

"Белите" са в серия от две поредни победи, като се надяват да продължат доброто си представяне и днес в Ловеч.

Домакините пък се стремят да се върнат на победния ход. Тимът на Лауренциу Регекампф направи ремита в последните си две срещи в първенството - 0:0 с Локомотив (Пловдив) и 1:1 с Литекс.

"Оранжевите" и Славия до момента са се срещали 43 пъти в "А" група, като статистиката е на страната на ловчанлии, които имат 20 победи на сметката си срещу 11 загуби и 12 равенства. В Ловеч доминацията на домакините е още по-впечатляваща - 14 победи, 4 равенства и 3 загуби.

Любопитното е, че двата тима никога досега не са правили нулево реми в срещите си в Ловеч. Точно такъв обаче бе резултатът помежду им на "Овча купел" през първия полусезон.

"Очаква ни много тежък мач. Ние обаче ще направим всичко възможно, за да извлечем максимума от тази среща. Имаме сили да вземем нещо", оптимист е треньорът на "белите" Иван Колев.

"Ясно е, че Данило Асприля е голямата звезда на Литекс, но не само той е опасен", добави специалистът.

Вероятни състави:

ЛИТЕКС: Винисиус Баривиейра, Страхил Попов, Елтон Дос Рейс, Рафаел Перес, Антон Недялков, Красимир Станоев, Никола Колев, Кристиян Малинов, Данило Асприля, Арсенио Нунеш, Бьорн Маарс Йонсен

СЛАВИЯ: Марио Кирев, Диего Фераресо, Стефан Велков, Димитър Пиргов, Цветомир Панов, Емил Мартинов, Костадин Дяков, Антон Карачанаков, Петър Атанасов, Жереми Манзоро, Ивайло Димитров

Ловеч, Градски стадион
Съдия: Таско Тасков

Баланс: 43 мача, 20 победи за Литекс, 12 равенства, 11 победи за Славия, г.р. 59:36 за Литекс

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016