И трети мач от всеки кръг в "А" група ще бъде предаван по телевизията. Това съобщи Валентин Михов на съвместната си пресконференция с Борислав Михайлов и представители на ТВ7 и БНТ.

Две от срещите ще бъдат предавани по ТВ7, а една по БНТ. Първият избор е на държавната телевизия. В понеделник от 20:00 часа тя ще предава "Левски" - Славия от "Герена", а ТВ7 ще излъчи Локомотив (София) - ЦСКА в неделя от 20:30 часа.

"Засега е сигурно, че двата канала ще излъчват по един мач на кръг. Към TВ7 има отправена оферта да предава по още една среща. Така общата бройка ще стане по три двубоя на кръг. Дали от първия или от втория, още не е на 100% ясно. Днес или утре ще се разбере. Надявам се в по-късен етап на шампионата и целият кръг да бъде разпреден за излъчване. Който иска да заповяда за преговори. Имаме оферта от 500 000 лева от интернет сайт, който също желае да предава мачове от "А" група. Към момента няма официално запитване за правата върху "Б" група, само устно. Безплатното вече свърши. Който иска да продава продуктa, ще трябва да си плати", коментира Михов.

Шефът на фирмата "S.V.-RSA България", която държи лиценза за излъчването на шампионата сподели още, че не помни да е водил по-тежки преговори.

"Вече 17 години работя в тази сфера. Не помня по-тежки преговори. Те не бяха само трудно, но и много провокативни. Не ми се говори за мръсотиите, обидно ми е да се занимавам с тези неща", заяви бившият шеф на ПФЛ.

"Радвам се, че има интерес и към турнира за Купата на България", каза още Михов, добавяйки, че се е отказал от 400 000 лева, които му се полагат по договор като посредник при преговорите - "Не ги искам. Нека стане ясно, че работя и защитавам интересите на клубовете. Не гледам облагите."