След като вече Левски си опече четири трансфера – Атанас Борносузов, Йордан Тодоров, Гара Дембеле и Калин Щърков, “сините” са се насочили и към защитника Живко Желев, пише в. “Тема Спорт”.
 
На “Герена” следят изкъсо ситуацията с бившия играч на Литекс. В момента бранителят е собственост на Стяуа, но още от утре може да стане свободен агент. Това ще се случи, ако от румънския гранд официално не го уведомят, че имат желание да се възползват от специална клауза за удължаване на контракта му.
 
“Сините” са се насочили към Желев, защото до момента опитите им да вземат Иво Иванов от Берое удрят на камък. Бранителят на заралии е трансферна цел на няколко гръцки клуба, които могат да извадят по-голяма сума на столичани.
 
Левски желае на всяка цена да привлече още един централен защитник, въпреки че в момента разполага с четирима играчи на този пост – Йордан Милиев, Шакиб Бензукан, Елин Топузаков и Виктор Генев.
 
Генев обаче най-вероятно ще премине в Черно море. В момента двата клуба водят преговори за трансфера. Ветеранът Елин Топузаков пък не оправда очакванията през миналия сезон и влизаше само при контузия или наказание на Бензукан и Милиев. В клуба пък получават запитвания за цената на двамата и няма да е изненадващо, ако при силна оферта Левски продаде някого от тях./БЛИЦ