Едни от най-верните фенове на Спартак (Варна) подкрепиха идеята на сдружение "Бъдеще за Спартак Варна" за регистрирането на нов клуб. Срещата, на която присъстваха председателят Живко Господинов, Людмил Горанов, Атанас Атанасов, Илко Станчев, Траян Дянков и над 120 ултраси, се състоя във Фестивалния комплекс.

"Искаме да основем нов ФК Спартак, който да започне на чисто от „А“ окръжна група. За да стане това факт, разчитаме кметът да изпълни поетия ангажимент към нас – да ни осигури база. Той ни обеща първо спортен комплекс „Локомотив“, а после и стадион „Спартак“. Категорични сме, че новият отбор ще тренира и ще играе само на нашия стадион. Ако той не ни бъде предоставен, такъв клуб няма да има.

На първо време планираме да се издържаме от няколко фирми чрез рекламни договори. От феновете не е редно да вземаме пари, тъй като виждате какво стана с Локомотив (Пд). За нас подкрепата на фен, ще означава да дойде на стадиона и да си купи билет за мача. Иначе в новия УС ще има двама представители на феновете, които ще бъдат информирани как се управлява клуба", каза Атанас Атанасов, цитиран от varna-sport.com.

"Последният одит, представен от СК Спартак АД, е за 11 милиона лева. Това означава, че ако Общината иска да върне земите на клуба, трябва да плати тази сума. Как става така обаче, че в последните години СК Спартак АД е само на минус, а сега представя такава сума за подобрение или вложения в базата? Именно поради тази причина кметът е разпоредил нов независим одит. Иначе юридически договорът за СК не може да бъде развален. През последните години той е бил преправян 6 пъти. В началото СК Спартак АД бе създаден, за да издържа Спартак 1918, а сега се оказва, че никъде не фигурира точка за издръжка или подпомагане на клуба", допълни бившият треньор на отбора.

"Само към „Инжстрой“ клубът има задължения от 300 000 лева. Тези пари са му давани като заем. Отделно 20 институции ще търсят пари от Спартак 1918 и не е трудно да се предположи, че пред клуба няма бъдеще и той ще бъде обявен в несъстоятелност“, коментира пък Илко Станчев за изхвърления от "Б" група отбор заради 2 служебни загуби.

Председателят на сдружението Живко Господинов пък бе бурно аплодиран от феновете в залата. Развълнуван, най-голямата легендата на клуба им отправи обещание.

"Повече няма да бъдете лъгани, както ставаше през последните близо 15 години. За Спартак няма да се спра пред никой и пред нищо. Ако трябва, ще потърся съдействие извън Варна, за да върнем емоцията на спартаклии, но засега не се налага, тъй като нещата вървят добре. Ще имаме отбор, ще играем на нашия стадион и всички ние ще се чувстваме доволни и щастливи" каза Господинов.