ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА

Юношите младша възраст на Берое изпуснаха да победят Локомотив (Пловдив) в среща от 15-ти кръг на Елитната група до 17 години. На тренировъчното игрище на "Лаута" двата тима не успяха да си отбележат гол. Срещата ще се запомни с неприятния инцидент в 62-ата минута, когато Кирил Личев си глътна езика след грубо единоборство с футболист на Локомотив и бе откаран в болница.

В 62-ата минута при изпълнение на корнер пред вратата на старозагорци главният съдия от Пазарджик Цанко Миндалов не отсъди явен фаул срещу вратаря Михаил Михайлов, след което при единоборство на втората греда Кирил Личев бе ударен грубо от футболист на домакините. Роденият в Пазарджик талант глътна езика си, устата му за секунди се напълни с кръв и получи гърч. Благодарение на бързата реакция на дежурния лекар Тарълов, треньора Иван Гаджев и неговия асистент Атанас Рибарски футболистът се размина с по-сериозни последствия. Личев веднага бе откаран с линейка в местна болница.

След срещата целият отбор на старозагорци посети своя съотборник в УМБАЛ - Пловдив, като старши-треньорът Иван Гаджев лично се увери в състоянието на Личев. Пострадалият футболист на старозагорци ще остане в болницата в следващите три дни. Той е с леко комоцио и му предстоят 4-5 шева от вътрешната страна на бузата. Наставникът Иван Гаджев изтъкна мъжкото поведение на своя възпитаник след инцидента и му пожела бързо възстановяване.