Един от основните играчи на Черноморец Йохен Зайц направи интересни разкрития от кухнята на отбора. В момента той тренира с освободените Костадин Дяков и Цветомир Цонков. За Зайц пресслужбата на клуба, която дава активно информация за всичко случващо се в отбора, мълчи. 34-годишният полузащитник не е в състава от Нова година.

От думите му става ясно, че проблемите са започнали след смяната на треньора Красимир Балъков с Тони Велков. Зайц е бил освободен от мениджъра Душан Буковац. Още в началото на месеца БЛИЦ написа, че шефът реди състава на отбора и е виновен за освобождаването на Балъков.

"В деня на започването на зимната подготовка научих, че повече няма да тренирам с отбора. Душан Буковац ми обясни, че ще има подмладяване и аз съм вече на възраст. Първо обаче искам да кажа, че не съм единствено аз на възраст в нашия състав, дори има и по-възрастни. Бях отделен от колегите ми, започнах да тренирам с кондиционния треньор Трендафил Терзийски. Все едно не съществувах, никой не ме забелязваше. След това разговарях и с Антон Велков, но и треньорът не ми даде ясна причина защо не съм в отбора", разказа Зайц пред БТА.

"Моите отношения с главния мениджър на клуба Душан Буковац се свеждат до два разговора. Веднъж имахме среща петима от отбора с него. Имахме да получаваме премии, които не ни бяха изплатени. Аз бях втори капитан и повдигнах въпроса. На следващата ми среща вече ми обясни, че не съм необходим, защото съм стар", заяви немецът.

Той тренира сам от Нова година насам. Отскоро обаче Зайц няма право да се съблича и в съблекалнята с отбора, няма право и да присъства на събиранията на футболистите.

"Въпреки отношението им аз съм тук, тренирам на 100 % и във всеки един момент могат да разчитат на мен, стига да решат. Те се държат с мен все едно съм враг. Най-нелепо и обидно е, че няма ясна причина или конкретен повод, с които да съм заслужил такова поведение”, допълва футболистът.

Зайц отрече за проблеми между българи и чужденци. В треньорския период на Красимир Балъков отношенията били нормални и приятелски. "В началото бях малко резервиран към българите, но след това видях, че са сърдечни и бързо се сприятелих. Няколко пъти в свободното ни време сме излизали заедно със семействата - българи и чужденци", казва още бившият футболист на Хамбургер и Щутгарт.

Самите фенове на отбора смятат, че Зайц със своите 44 мача за отбора в последните години не заслужава подобно отношение. Германецът дълго време беше смятан за символ за професионализъм и в нито един момент не е подвеждал Балъков и публиката на отбора.