Старшата на "Левски" постигна драматичен успех с 4:3 като гост на Добруджа в мач от 27-ия кръг на Елитната юношеска група до 19 години. Така "сините" успяха да си отмъстят за загубата през есента. БЛИЦ припомня, че октомври миналата година Добруджа би с 1:0 старшата на "Левски" на "Герена" с гол на Филип Филчев в 89-ата минута. Талантът днес отново изнесе силен мач, вкарвайки и трите попадения във вратата на "сините".

В днешната среща в Добрич възпитаниците на Валентин Ангелов могат да съжаляват за множеството пропуснати положения пред вратата на "сините", които им костваха точковия актив от двубоя. Още в 10-ата минута Филип Филчев се измъкна от отбраната на "Левски" и стреля към вратата, но ударът му бе спасен от вратаря на гостите. Още в следващата минута столичани стигнаха до гол. Централният нападател Стайков се ориентира най-добре в наказателното поле на Добруджа след центриране от фаул и отблизо с глава откри резултата - 0:1.

Последваха още няколко пропуска на Филип Филчев, за да се стигне до 37-ата минута, когато централният нападател на "жълто-зелените" изравни резултата - 1:1, информира радио "Добруджа". След гола добруджанци се отпуснаха и само след три минути единият от двамата близнаци в състава на "Левски" Борислав Цонев успя отново да изведе гостите напред – 1:2.

През второто полувреме добруджанци продължиха да задържат повече топката и да редуват атаки към вратата на "Левски", като гостите спокойно приеха играта в своята половина и разчитаха на контраатаки. При една от тях Кадифчин успя да вкара трети гол за "сините" в 60-ата минута, а след три минути отново той направи резултата 1:4.

Добруджанци обаче не се примириха с този резултат и продължиха да атакуват с всички сили. В 70-ата минута Филип Филчев отбеляза втория си гол в мача, а в 85-ата оформи своя хеттрик, с което и крайния резултат 3:4. В последните минути "жълто-зелените" упражниха натиск над своя съперник, но левскарите не се пропукаха и стигнаха до трите точки.

С победата "Левски" изпревари Добруджа в класирането. "Сините" събраха 45 точки, а тимът от Добрич е с 43. /БЛИЦ