Защитникът на Левски Холмар Ейолфсон стана първият играч на клуба, който отвори вратите на дома си за феновете на „сините“. 29-годишният бранител показа на всички новото си жилище в Исландия, където се намира в момента по време на пандемията от коронавирус. Той отговори на въпроси на привържениците на Левски. Разкри интересни неща за себе си и дари футболните си обувки за каузата за финансовото подпомагане на клуба.

„Здравейте на всички! Надявам се, че сте добре и в безопасност. Сега са трудни времена. Надявам се скоро да се върнем към футбола. Аз съм първият от футболистите, които ще вземат участие в тези клипове и ще показват на феновете своите домове и ще отговарят на въпроси. Къщата ни беше ремонтирана и няма възможност да покажа голяма част от нея. На първия етаж тренирам. Тук има и детски стаи и тоалетни. На втория етаж е голяма бъркотия и затова няма да ви го показвам. Ще видите кухнята и дневната, където семейството си почива. Всички сме си у дома и както виждате в Исландия вече е пролет“, започна Ейолфсон.

След това исландският национал започна да отговаря на въпросите на феновете.

Въпрос от Цветослав: Кой е любимият ти клуб и играч в света, и готов ли си да вдигнеш трофей с отбора на нашите сърца Левски?
- Когато бях по-млад, любимият ми клуб беше Ливърпул и все още е. Обичах много да гледам Стивън Джерард. Разбира се, че съм готов да спечел трофей с Левски. Чакам този момент отдавна. Бяхме близо веднъж. Надявам се в края на настоящия сезон да прибавим още едно отличие във витрината.

Въпрос от Веселин: Кое е любимото ти първенство?
- Това е Висшата лига. Хората в Исландия я гледат много. Харесвам физическия стил, начинът, по който съдиите правят мачовете да текат леко. Това е много добро първенство.

Калоян пита: Каква музика харесваш?
- Зависи от ситуацията, но в момента слушам най-много новия албум на Weekend (б.ред. - канадски изпълнител на R&B и хип хоп). Ако харесвате такава музика, трябва да го чуете.

Георги пита: Какви са любимите ти хобита в свободното време?
- Нищо специфично. Когато имаш две малки деца, нямаш много време. Чета книги, гледам филми по Netflix или нещо друго, за да убия времето.

Следващият въпрос е от Димитър: Кой е любимият ти момент, откакто си в клуба и как би сравнил българския и исландския футбол?
- Любимият ми момент е, когато отстранихме ЦСКА на полуфинала за Купата. Това беше страхотен миг за всички в отбора, но за жалост не успяхме да вземем трофея. Беше отдавна, когато играх в Исландия. В последно време виждам, че исландският футбол е малко повече физически, но се търси и техниката. Може би е малко по-тактически. Българският е по-качествен от страна на техниката.

Емил пита: Развълнува ли се преди мача си срещу Лионел Меси и Аржентина на световното първенство през 2018 г.?
- Разбира се! За мен това е най-добрият футболист, който съм виждал през живота си. Това беше голям момент за всеки, участвал в мача. Чест е да бъдеш част от националния отбор. Всяко момче мечтае за това. Беше невероятно!

Калоян пита: Коя е любимата ти песен на „сините“ фенове и може ли да я изпееш?
- Не, не мога да я изпея. Но любимата ми песен е... „за Левски София“. Има и нещо преди това, но това е любимата ми песен (б.р. - има предвид Сърце, душа, за Левски София".

И един въпрос, който зададоха десетки фенове: Свързано ли е бъдещето на Холмар с Левски?
- Да! Имам договор до лятото на 2021 г. и не виждам нищо, което да промени това.

"Трябваше да ви покажа нещо, което е ценно за мен. Преди седмица се преместихме в този дом и тук няма нищо, което ценно. Искам да предоставя за каузата на Левски мои футболни обувки, които всъщност са в България. Ще се погрижа за това, когато се върна. Предизвиквам Мони Славчев да направи следващата серия от тази поредица. На края искам да ви пожелае да сте добре и в безопасност. Грижете се един за друг. Надявам се скоро отново да сме на „Герена“, да печелим заедно битките и да се радваме на живота. Един за всички, всички за Левски. Чао“, завърши Холмар Ейолфсон.