Халфът на Левски Стайн Спиерингс даде интервю пред сайта на бившия си клуб Валвайк за впечатленията си от България и ситуацията с коронавируса. 24-годишният холандец пристигна през зимата на "Герена", като вече изигра 4 мача преди първенството да бъде прекратено. Спиерингс обаче не взе отношение по финансовата криза при „сините“.

„В България заразените от коронавируса са много по-малко, отколкото в Холандия. Предприетите мерки са горе-долу същите. Може да се каже, че съм заключен вкъщи от 13 март. Излизам само на пазар или да разходя кучето. Чувам, че при необходимост е готова и армията да се включи. Правя упражнения, гледам интернет телевизия“, призна Спиерингс.

„Щастлив съм, че приятелката ми е с мен. Още повече, че тя е бременна вече в 25-ата седмица. Харесва ми, че мога да прекарвам повече време с нея и да й помагам в тази ситуация. Това да бъдем заедно е и добър тест за връзката ни. В момента всичко е отлично. Късметлии сме, че в такава криза сме в България“.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

„Найджъл Робърта ме въведе в обстановката в Левски. Всичките ми съотборници говорят приличен английски, което е голямо улеснение. Проблем е, че треньорите не знаят английски. Петър Хубчев владее немски. Вече знам няколко думи на български. За щастие има преводач, който ни обяснява.“

„Само ние и лидерът Лудогорец опитваме да играем, развивайки дълги атаки и разчитайки на технични футболисти. Останалите отбори в България може да ги опишете, все едно Хетафе играе срещу Аякс - много нарушения, доста единоборства и не толкова техничен футбол. Нивото не може да се сравнява с Холандия. При гостуването на предпоследния Ботев (Враца) не можех да повярвам на това, което виждам. Пристигнахме в малко градче, теренът беше много лош, а съдията отвратителен“, допълни холандецът.

„По традиция Левски е най-големият отбор в България, но в последните десетина години мястото му е заето от Лудогорец, където са инвестирани много пари. В Левски са реалисти и знаят, че този сезон няма да се преборим за титлата, но целта е да го сторим в идните години и да бъде изграден солиден тим. По всичко личи, че това е голям клуб. Идват по 15 000 зрители, агитката е шумна. Разпознават ме на улицата, снимат с мен или просто ми викат името на Левски.“

„Целта е спечелване на Купата. Елиминирахме Лудогорец и сега Левски е големият претендент. Мисля, че направих добра стъпка с идването си. Живея в красив град като София, в хубав апартамент и играя футбол в топклуб, който се бори за трофеи", казва Спиерингс.