Литекс е на път да осъществи поредния си силен трансфер в чужбина. Според авторитетния испански спортен всекидневник "Ас", цитиран от “Тема Спорт”, Малага е пред финализиране на преговорите с бразилския страж на ловчанлии Родриго Галато. Очаква се 27-годишният вратар, който е собственост на Атлетико Паранаензе, да подпише до седмица с тима от Примера дивисион. За сделката анонсира вицепрезидентът на Малага Абдула Губ.
 
Вратарят дойде в Ловеч през януари като преотстъпен от Атлетико Паранаензе. Тогава той подписа с “оранжевите” за една година. Испанците са следили в детайли изявите му в мачовете от Шампионската лига с Рудар и Жилина. Съгледвач на тима го е гледал и в двубои от родния елит в края на миналия сезон.
 
Все още не са ясни детайли около евентуалния договор на Галато с Малага, но се очаква той да е за две години. Босът на ловчанлии Гриша Ганчев ще се надява да вземе процент от сделката, за това, че е развил бразилския вратар в тима си. Интерес към стража има и от отбори от родината му./БЛИЦ