Нападателят на Локомотив (Пловдив) Владислав Мирчев продължава да се укрива от съда в италианския град Анкона. Това съобщава изданието ilmessaggero.it. Българският футболист, който наскоро подписа със “смърфовете” пропуска втора дата, на която трябва да се яви.

Владислав Мирчев се забърка в побой в нощен клуб, докато играеше в Анкона. Той и съотборникът му Хуан Игнасио Сурако бяха привикани в съда на 6 февруари, но тогава не се явиха и заседанието бе насрочено за вчера. Мирчев обаче се подготвяше с Локомотив (Пловдив) за днешния мач с ЦСКА и пак не бе в съда. Следващото такова е насрочено за 16 април.

Адвокатите на Сурако вчера заявиха, че клиентът им е готов да плати обезщетение на ищеца. "Мирчев е обаче е неоткриваем", пише италианското издание.

"Искаме да предявим иск за обезщетение срещу тези глупаци, които с насилственото си поведение застрашиха безопасността на нашите клиенти във въпросната нощ. След нещастния инцидент бяхме принудени да затворим заведението за една седмица, претърпяхме загуби. Но не искаме парите на двамата играчи, тях ще ги дадем за благотворителност", заяви собственикът на нощния клуб Марко Сериони.

Ако Сурако плати за своето провинение, делото ще бъде оттеглено от него и процесът ще продължи само срещу Мирчев.