ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА - ТУК!

Левият бек на Лудогорец Витиня разкри пред португалското издание “Maisfutebol” особеностите на българския футбол. 26-годишният бранител обясни за живота си в Разград и трудностите, които е имал преди трансфера си при шампионите.
 
“Играя за Лудогорец, шампионът на България, след като пет години бях в Румъния. Живея в Разград, малък град с население от 35 000 жители. Хората тук живеят трудно заради доходите, които са значително по-ниски от тези в столицата София.  В града има малко кафенета и заведения. Почти няма какво да се прави. Хората обаче са много дружелюбни. Постоянно искат да говорят с играчите от отбора. Молят ни за снимки, автографи и други неща за спомен. Всички се опитват да ни направят щастливи”, разказва левият бек.
 
“В България има няколко отбора, които винаги се борят за титлата. Разликата между тях и останалите отбори в първенството е доста голяма. Най-големият проблем е времето. В този период от годината е ужасно студено и само футболистите, които са играли в този регион могат да ме разберат. Заради ниските температури в шампионата има дълга пауза и футболистите получават около един месец почивка. В тези дни аз винаги се връщам в Португалия. След края на ваканцията се събираме за подготовка и отиваме в по-топли страни като Турция и Кипър,” коментира Витиня.
 
“Напуснах Португалия през 2007 г. и за тези години съм имал доста странни преживявания в тази част на Европа. Помня два случая. Те са от времето, когато играех за румънския Отопени. Един ден пътувахме за мач в град, разположен до молдовската граница. По пътя застанахме зад една волска каруца и половин час карахме зад нея, тъй като нямаше възможност за изпреварване. В един момент Отопени изпадна във финансово затруднение. Не ни плащаха заплатите. Трудно си купувахме храна и карахме на сандвичи. Помня, че при едно гостуване за мач изкупихме всички сандвичи на бензиностанцията, на която автобусът ни спря. Лудогорец ме спаси от глада и финансовите трудности”, разкрива португалецът.