Вратарят на "Левски" Пламен Илиев обяви, че e номинирал наставника на кръвния враг ЦСКА Милен Радуканов за "Треньор на годината". Младият страж съобщи това по време на днешната пресконференция, която бе организирана от Асоциацията на футболистите. Брифингът беше по повод номинациите за "Футболист на футболистите".

Анкетата се провежда за десета поредна година, като в нея своите гласове дават между 700 и 800 български футболисти. Победителите по категории ще станат ясни на 16 май.

"Искам да изкажа благодарност на "Левски", че ми гласуваха доверие. Именно заради това съм сред номинираните. Аз съм гласувал вече. Моите избраници за най-добър млад състезател са Александър Тонев от ЦСКА, Георги Миланов от Литекс и Иван Вълчанов от Чавдар (Етрополе). За треньор - Ясен Петров, Милен Радуканов и Илиан Илиев", разкри младежкият национал на България.

Присъстващият на пресконференцията Милен Радуканов благодари на Пламен Илиев за това, че го е сложил в своите номинации за "Треньор на годината".

"Искам да поздравя Асоциацията на българските футболисти. Не само за анкетата, но и за това, че се грижи за родните футболисти и за техните права. За мен е голяма чест, че съм сред номинираните. Като гледам какви имена са печелили тази награда, съм доволен. Тази награда е ценна, защото победителите се определят от футболистите. Това са нашите "Оскари". Благодаря на Пламен Илиев, че е гласувал за мен. Трябва да има уважение между отборите. Войната е само на терена. Аз ходя на "Герена" без притеснение", заяви Радуканов.

Пламен Илиев разкри още, че и тримата му номинирани за "Футболист на футболистите" са негови съотборници - Гара Дембеле, Дарко Тасевски и Владимир Гаджев.

"И аз ще номинирам трима от моя отбор", каза Милен Радуканов. /БЛИЦ

Вижте номинациите - ТУК