"Левски" реди сензационен трансфер в Италия. Футболист на "сините" е очакван в Киево - отборът, който българите елиминираха през 2006 година и се класираха в групите на Шампионската лига. Към "летящите магаренца" ще се присъдини Христо Попадийн. Младият защитник пътува за Верона в понеделник. Както по-рано стана ясно, роденият през 1994 година десният бранител отказа да заиграе в Пирин (Разлог), като причината за решението му вече е ясна.

Попадийн ще изкара пробен период в Киево. Ръководството на клуба от Верона е изпратило официална покана до "Левски", която Иво Тонев с радост е приел и е наредил на младока да се подготвя за път към Ботуша. Италианците искали на живо да се запознаят с качествата на продукта на "синята" школа, след което ще стане ясно бъдещето му.

Попадийн беше привлечен в мъжкия отбор на "Левски" от сегашния директор на ДЮШ на "Герена" Ясен Петров. След това Викторио Павлов го върна в тима, състезаващ се в Елитната юношеска група до 19 години. Младият защтник все още няма официален мач за първия състав на "сините" в "А" група. Както е известно, на дестния бек твърд титуляр е Дъстли Мулдер. Заради представящия се силно холандец Попадийн не получава шанс за изява. Сега обаче му се открива отлична възможност да разгърне потенциала си в Киево.

БЛИЦ припомня, че български футболист вече е играл в тима от Верона. Младежкият национал Радослав Кирилов мина през школата на италианския клуб, стигна до мъжкия отбор, но вече защитава екипа на Лумедзане.

Киево е на 11-ото място във временното класиране на Серия "А".

http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/630/201301/20130112.rgjjivnpqt.jpg


http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/630/201011/20101124.ivpheyqrqy.jpg