Единственият представител от родната “А” група, който може да играе на световното първенство в ЮАР е Райс Мболи от Славия. Това стана ясно, след като ФИФА официално оповести предварителните състави на всички 32 финалисти. До 11 май в полунощ селекционерите трябваше да заявят най-много 30 играчи, които ще останат 23.

Стотици алжирски емигранти в Швейцария направиха страхотно посрещане на вратаря на Славия и останалите алжирски национали на летището в Женева. Отборът пристигна вчера в алпийската държава за подготвителен лагер преди световното в курорта Кранс Монтана. Новоизпеченият национал на арабската страна Мболи бе един от най-търсените за интервюта на аеропорта.

„Днес се чувствам много щастлив. За мен е голяма гордост да облека екипа на Алжир, но истината ще се види на терена. Много съм развълнуван от посрещането тук. Признавам, че за пръв път ме посрещат по този начин на летището. Нашата група на световното е трудна, но и ние разполагаме с качествен отбор с много-много качествени играчи“, заяви Мболи пред микрофоните на алжирските журналисти.

Окончателният списък на отборите за световното първенство трябва да стане ясен най-късно до 1 юни в полунощ средноевропейско време. ФИФА пък ще ги публикува на 4 юни точно по обяд.

Единствено КНДР вече обяви окончателните си 23-ма, Мексико и Уругвай сведоха избора си до 26 футболисти, Германия - до 27, а Словакия - до 29. Контузени състезатели могат да бъдат заменени не по-късно от 24 часа преди началото на първия мач на дадения тим./БЛИЦ