Доскорошният футболист на ЦСКА Борис Галчев се подложил доброволно на детектор на лъжата след загубата от Лудогорец с 0:1 в последния кръг на миналия сезон. След поражението тимът от Разград стана шампион, изпреварвайки “червените” в крайното класиране. След финала халфът бил обвинен от ръководството, че е продал мача. Известно е, че Галчев получи контузия още през първото полувреме и поиска принудителна смяна. След няколко дни обаче игра цяло полувреме в контролата на националния тим срещу Турция (0:2), което предизвика гнева на "червените".

Галчев се почувствал засегнат от обвиненията и настоял името му да бъде изчистено, след като се подложи на детектор на лъжата. Футболистът занесъл резултатите на босовете от “Титан”. Съмненията обаче означавали край на бъдещето на Борис Галчев в ЦСКА, който веднага беше пратен в Динамо (Букурещ), а на “Армията” се завърна Мишел Платини. Лудогорец посреща ЦСКА в дербито от 6-ия кръг на "А" група в събота (22 септември) от 20:00 часа.

Детекторът на лъжата стана популярен във футболните среди в последната една година. Вратарят на Лудогорец Урош Голубович се подложи след загуба от Литекс с 1:2, но полиграфът показа, че е невинен. Тогава сръбският страж беше обвинен, че е действал симулативно. Футболисти на Литекс също бяха подложени на детектора за проверка преди няколко дни заради поражение от Лудогорец.