Вратарят на ЦСКА Райс Мболи е обърнал гръб на селекционера на националния отбор на Алжир Вахид Халилходжич и не отговаря на телефонните му обаждания, твърдят медиите в африканската държава.
 
59-годишният Халилходжич е опитал да се свърже със стража на “армейците” преди два-три дни, но Мболи не е вдигнал слушалката. Предполага се, че босненският специалист е искал да обяви лично на Мболи, че го е повикал за предстоящата квалификация за Купата на Африканските нации с Гамбия на 29 февруари.
 
Според информациите от Алжир решението на Вахид Халилходжич е неочаквано. Селекционерът на тима съвсем наскоро изрази недоволство от представянето на Райс Мболи при последните му изяви в националния отбор. Освен това вратарят на ЦСКА няма никакви официални мачове от декември насам.

Най-вероятно Мболи се е почувствал засегнат от думите на Халилходжич и затова не е отговорил на позвъняването. През ноември имаше скандал между двамата. Селекционерът бе бесен от закъснение на вратаря за сбор на националния отбор и остави стража на ЦСКА извън групата за контролната с Тунис (1:0).