18-годишният играч на дублиращия отбор на ЦСКА Кристиян Борисов е в критично състояние след катастрофа в столичния кв. Младост-1, съобщава вестник "24 часа". Колата, в която се возел, паднала в 15-метров изкоп на дъното, на който имало бетонни плочи. Момчето е с мозъчен оток и белодробна контузия, обясни доц. Николай Петров, шеф на Клиниката по анестезиология и реанимация във Военномедицинската академия. Кристиян е настанен там след сложна операция.

В колата имало и момче на 15 г. - Георги Бакърджиев, което също е с опасност за живота в “Пирогов”. Има рани на главата, дълбока рана на дясната ръка, счупвания на лявата ръка и рамото, сътресение на мозъка.

Инцидентът е станал снощи към 21,30 часа. Пострадалите са имали късмет, че след тях се е движила друга кола, чийто шофьор е сигнализирал за инцидента. Към 23 часа двете момчета вече били в болниците под грижата на лекарите.

Всички футболисти на дублиращия състав на ЦСКА заедно с треньора им Емил Димитров пристигнаха във ВМА, за да дадат кръв за своя съотборник.

“Дано Кристиян има късмет и нещата се оправят. Всички в отбора сме съсипани. Доколкото разбрах той е шофирал “Ауди А3”, но не си е бил сложил колан. Затова е пострадал така жестоко. Ако го беше поставил, въздушната възглавница е щяла да излезе и да омекоти удара. Така е станало с другото момче, което е било с колан”, разказа Емил Димитров. Според треньора Борисов е голям талант с бъдеще в ЦСКА.

“Вкарва често голове и затова много разчитам на него”, сподели още Димитров./БЛИЦ