Холандски играч с над сто мача в елитната група привлече Етър. Това е Яшар Такак, който е роден на 4 март 1982 година в Ден Бош (Холандия) и е от турско-арменски произход. Трансферът бе светкавичен, като халфъ пристигна във Велико Търново и веднага парафира договор до края на първенството с опция за продължаване.

Яшар е висок 171 см и тежи 73 кг. Продукт е на елитния ПСВ Айндховен, откъдето по-късно е преостъпен на Цволе (2003-04), на Валвийк (2004-05) и НЕК (2005-06), а после преминава във Витес и ВВВ-Венло. През миналия сезон е играл във втородивизионния холандски Камбуур.

Яшар Такак е плеймекър, в холандската “А” група има точно 107 мача, в които е вкарал 15 гола.

“Бил съм футболист на ПСВ, имам доста мачове в Ередивизи. Познавам старши треньора Сердар Даят от Холандия, докато играех във Витес. Чувствам се комфортно на всеки пост в средата на терена. Дойдох да помогна на Етър. Знам, че тимът е на последно място, целта ми е да помогна да вземем точки и да се придвижи по-нагоре в класирането. Искам да усетя и атмосферата в България. В кондиционно отношение нямам проблеми, тренирал съм на сто процента и се чувствам много добре”, заяви Такак, който е играл в Холандия заедно със Сержиньо Грийн и Иван Цветков.

“Познавам няколко холандски играчи, които са били в България, така че имам представа. За България знам от Сержиньо Грийн, с когото бяхме заедно във Валвийк, играли сме заедно и с Иван Цветков в Цволе. След като разговарях със старши треньора Сердар Даят и изпълнителния директор, съм убеден че това ще е полезна стъпка за мен в развитието ми като футболист”, добави опитният полузащитник.