Легендарният Христо Стоичков явно е спечелил доверието и уважението на футболистите на Мамелъди Съндаунс. Камата изведе тима до второ място в първенството на ЮАР и участие в Шампионската лига, след като остана само на 1 точка от първенеца Суперспорт Юнайтед.

Почти всички футболисти настояват Ицо да продължи да води отбора и през новия сезон и да не си тръгва от страната. Както е известно, договорът на българския специалист изтича в края на март, а президентът Патрис Моцепе все още не е предложил удължаване на контракта.

„Той трябва да продължи да бъде наш треньор. Аз съм сигурен, че всеки един от моите съотборници ще ме подкрепи. Той се справя чудесно с работата, а все пак трябва да имаме предвид, че това му е първият сезон в ЮАР”, каза капитанът на Мамелъди Съндаунс Есром Ниандоро пред сайта "Football365.co.za".

„Ще бъде лошо за отбора, ако имаме нов треньор. Това текучество на наставници не е полезно. Няма да бъде честно, ако не бъде даден още един шанс на Стоичков, защото той работи чудесно и е много подходящ за нас”, завърши един от лидерите на отбора./БЛИЦ