Полуаматьорският северноирландски Клифтънвил ще може да разчита на всичките си играчи за първия двубой с ЦСКА от третия предварителен кръг на Лига Европа. Футболистите са успели да си вземат отпуск за двубоя утре и всички ще бъдат на разположение на наставника Еди Патерсън, съобщава вестник "Белфаст телеграф".

Големите му притеснения бяха дали капитанът Крис Сканъл ще може да си вземе почивка за този мач. Той обаче се е разбрал с работодателите си и ще е на линия.

"Няма да правим грешката от предишното си гостуване. Тогава пътувахме над 14 часа до Хърватия, но въпреки това не се уплашихме и играхме смело. Честно казано, още не мога да повярвам, че сме в този етап", заяви мениджърът Еди Патерсън.

Той дори се пошегува, че в момента се чувства като мениджър на наистина професионален отбор, а не на полуаматьорски. "Пътуваме из Европа, печелим мачове там, осигуряват ни частни самолети. Чувството е невероятно. Искам момчетата да се наслаждават на всяка една секунда от този подвиг, защото не е ясно дали някога отново ще имат тази възможност в кариерите си", добави Патерсън.

"Да си призная, единственото което знам за ЦСКА е, че се състезава в различен шампионат от предишния ни съперник Цибалия. Предполагам, че в София ще ни е доста тежко, както е навсякъде. Доста е плашещо. Независимо колко често ни се налага да се отбраняваме и само да чистим топката, знам, че ще ни се удаде поне една възможност за гол. Дано я използваме и да им причиним сериозно главоболия", завърши Патерсън.

Във втория предварителен кръг Клифтънвил успя да преодолее хърватския Цибалия с общ резултат от двете срещи 1:0 и изхвърли предварително смятания за фаворит тим./БЛИЦ