Положението в лидера в Западната "Б" група Бдин (Видин) става все по-зле. Футболистите дори са заплашили да бойкотират предстоящия мач с Чавдар (Етрополе), разбра БЛИЦ.

Причината е, че ръководството на клуба от Видин продължава да лъже играчите, че ще им се издължи. От началото на сезона избраниците на Альоша Андонов са получили само една скромна премия, при положения, че са записали 4 победи. Заплати няма, а футболистите едва връзват двата края. Повечето от тях са от провинцията и оцеляват във Видин благодарение на родителите си.

Още през септември БЛИЦ първи ви информира, че играчите на Бдин имат да получават заплати и премии. От ръководството на клуба постоянно им хвърляли празни обещания и до ден-днешен не са се издължили на футболистите, които правят чудеса от храброст и благодарение на задружния колектив заемат първото място в Западната "Б" група.

Сега футболистите прибягват до ход с бойкот, с който целят да сплашат ръководството и да си получат поне част от парите. Има малка вероятност срещата с Чавдар (Етрополе) в събота да пропадне или пък да се наложи на треньора Альоша Андонов да използва резерви и младоци.

Преди мачовете от 9-ия кръг Бдин е лидер в Западната "Б" група с 15 точки, колкото има и Спортист (Своге). Наскоро героите от Видин разбиха с 5:0 "шоколадите". На третото място към момента е Пирин (Гоце Делчев), който има 12 точки.