Погледнете класирането в "А" група. Нещо не е наред, не е като в последните 3-4 години, когато най-отгоре беше Лудогорец. Сега трикратните поредни шампиони са едва на четвърто място, на седем точки от лидера ЦСКА. Пред тях са "Левски" и Берое. След статистическа проверка на "ШОУ" бе установено, че Лудогорец прави най-слабия си сезон, откакто е в "А" група. В нито един момент във вече четирите си сезона в елита отборът не се е намирал на място по-долу от второто, както и на толкова много точки от върха.
 Изключение правят първите кръгове, когато повече отбори тръгват с еднакви точки, но дори и тогава Лудогорец беше в челото. Сега не е и в Разград има сериозни притеснения. Всичко това идва във време, в което "орлите" трябва да са на върха на еуфорията заради историческото си участие в групите на Шампионската лига. Всъщност, май точно еуфорията и звездоманията обзе здраво съблекалнята на Лудогорец. Повечето футболисти, както и самият Кирил Домусчиев, започнаха да говорят високопарно и с презрение към българското футболно първенство. "Ние в България нямаме конкуренция, трябва да видим как ще решим този въпрос.

"Можем да смачкаме всеки", каза след един от мачовете в Шампионската лига Домусчиев. А вратарят Стоянов направо изкрещя: ”Ще сме шампиони с 10 точки пред втория!”

Да, ама мачкането този сезон не се получава. Лудогорец има 19 точки след 5 победи, 4 равенства и 2 загуби. Това е най-колебливият старт от четирите сезона до момента. В предишните три отборът неизменно водеше колоната след 11-и кръг (28 точки през сезон 2011/12, пак 28 -  2012/13, 25 - 2012/13). Оправданието, че отборът играе големи мачове при големите в Шампионската лига, не върви или е само за заблуда на противника.

Лудогорец игра не само в групите на Лига Европа, а и доста след това, до късна пролет миналия сезон. Тогава също имаше наситен график, също имаше сериозни съперници, но "А" група не изостана на заден план. Нещата вървяха паралелно и на домашната сцена Лудогорец беше познатият хегемон, който минаваше с класата си през всички съперници.

Тогава слушахме положителните обяснения: "Ние имаме два равностойни отбора, които трябва да се справят еднакво добре навсякъде." Сега обяснението изведнъж стана друго: "Явно като ги няма 5-6 човека от титулярите, нещата не са добре." "Нали самите те ни обясняваха как имат два равностойни отбора и нямат титуляри и резерви. Сега искат да ни кажат обратното, че титулярите не могат да бъдат заместени от тези, които чакат на пейката. Нали затова

Домусчиев купи ляв бек за 1 милион евро - Браян Ангуло, коментират запознати пред вестника на народа.

Треньорът Георги Дерменджиев прави ротация в отбора всеки път, когато наближат мачове от Шампионската лига и вътрешния шампионат. При богатите играят титулярите, а в "А" група се дава шанс на тези, които чакат шанс. Така беше и в последния мач със Славия, издънка насред Разград (0:0). От състава излязоха почти всички, които играха срещу Реал (Мадрид) - Кайсара, Александър Александров, Минев, Дяков, Ешпиньо, Михаил Александров, Абало и Безяк, и влезе втората единадесеторка, която е с не по-малко класни футболисти. В нея са споменатият Браян Ангуло, Христо Златински, Анисе, Мисиджан, Вандерсон, Кишада - все играчи, които струват много и трябва да го докажат.

Само че не успяха и се издъниха срещу "белите", които са потресаващо колебливи от началото на сезона. Това беше втора поредна грешна стъпка за Лудогорец в първенството, което не се случва често. Преди това отборът загуби от "Левски" с 2:3, въпреки че игра добре -  но не като с Ливърпул и Реал (Мадрид).

Неубедителните игри на разградци на домашната сцена породиха сериозни слухове. Футболистите имат един режим и начин на подготовка за "А" група и съвсем друг - за европейските битки. За какво иде реч? Говори се, че за мачовете с Ливърпул и Реал футболистите получават и допълнителен “стимул”. Дали под формата на хранителни добавки, витамини  или по друг начин - но лудогорци направо летят по терена.

Срещу Реал играчите изглеждаха като равни на Роналдо, Бейл и Бензема. А само няколко дни след това срещу Славия все едно излиза друг отбор, с друго лице, макар и с промени в състава. "Не ви ли става ясно, че в Лудогорец използват мачовете в "А" група, за да възстановява футболистите си от срещите в Европа! Не може да има толкова коренна промяна само за няколко дни.

Падат от "Левски", трагични са в защита, а след няколко дни са на път да излъжат Реал.

Изглежда в мачовете от нашето първенство разградци се възстановяват от “това”, което са взимали за евросблъсъците. Да не забравяме какъв е един от основните бизнеси на Кирил Домусчиев - фармацевтика в почти цял свят", загадъчно подмята информатор, близък до участника ни в Шампионската лига.

Точно с липсата на мотивация пък е свързана другата версия, която е на треньорите и ръководителите в разградския клуб. Тя обаче не хваща дикиш, защото при ротацията в състава срещу съперниците от "А" група играят тези, които по-рядко влизат в мачовете в Европа, т.е. не е логично резервите да нямат мотивация, когато това е шансът им да се докажат и да пробият в титулярния състав.

"Има нещо друго и Георги Дерменджиев го призна. На всеки футболист се плаща, за да е във форма постоянно, а не когато дойдат големите мачове", допълва източник на вестник "ШОУ". Точно тази звездомания и надменно поведение за мачовете в България са вбесили тотално Кирил Домусчиев в последните няколко мача. Босът хем е предоволен заради участието в групите на Шампионската лига, хем не е на себе си, когато погледне класирането в "А" група.

И не толкова заради седемте точки изоставане, а заради протоколните изяви на подопечните си, на които сякаш не им се играе срещу българските противници. В последните шест мача в България тимът има само две победи - срещу Литекс и „Ботев”, три равенства и една загуба (от "Левски"). Веднъж вече футболистите са били глобени заради несериозното им отношение, сега ще последва и втора глоба след равенството със Славия, разбра "ШОУ". Единственото, което спасява треньора Дерменджиев, е небивалият успех и влизането в групите на Шампионската лига. Участието в турнира на богатите обаче съвсем не означава, че Професора, както наричат Дерменджиев, е вечен начело на Лудогорец.

Целта, която Домусчиев е обявил пред него и футболистите, е участие в евротурнирите и напролет, т.е. минимум трето място в групата с Реал, Ливърпул и Базел, което праща тима в Лига Европа. Дори първоначалната цел на боса била второто място, но след двете загуби то е все по-нереално.

Говори се, че ако Лудогорец не остане и напролет в турнирите, Дерменджиев ще бъде сменен. Много неща зависят от следващите два мача  с Базел, както и в "А" група (особено гостуването на ЦСКА). При успехи Лудогорец може да се върне в играта. В противен случай всичко отива на кино - отпадане от Европа и чувствително изоставане от върха в БГ първенството, което със сигурност няма да се понрави на Кирил Домусчиев. Собственикът си прави сметки да превърне Лудогорец в постоянен участник в групите на най-комерсиалния клубен турнир, а това минава само през нова шампионска титла!
Стоян РАДКОВ