Футболистите на Миньор (Перник) разпространиха специална благодарствена декларация. С нея те изказват благодарността си към собственика на клуба Никифор Вангелов за усилията, които той полага за съществуването на тима и за отношението му към играчите на отбора.

Текстът на декларацията

"Ние, футболистите на ПФК Миньор (Перник), искаме да изкажем публичната си благодарност за всичко, което направихте за нас през последните година и половина! Щастливи сме, че всеки от нас е част от проект, който осмисля нашето ежедневие.

Благодарим Ви сърдечно за предоставената възможност да изпълняваме професионалните си ангажименти в атмосфера на финансова стабилност, коректност и взаимоуважение! Всеки един от нас се чувства значим като човек, защото е получил шанс да работи упорито и честно в нелеката футболна действителност.

Благодарим  Ви за специалното отношение към отбора в условията на икономическа криза, зародилата се обществена неприязън към футболните хора, липсата на идеи за съществуване и развитие. В разговори помежду си признахме, че досега не сме срещали собственик на отбор като Вас, който е надежда за доброто бъдеще на играта.

Благодарим Ви за демонстрираното от Вас уважение към нашата работа, което ни зарежда с енергия за бъдещи усилия. Надяваме се, че взаимното уважение вече се превърна в приятелство! Затова и ние решихме да благодарим на своя приятел Никифор Вангелов, който ни кара да се чувстваме истински хора във футболния оазис Миньор (Перник)."/БЛИЦ