Футболистите на "Ботев" (Криводол) не тренират от началото на седмицата и са решени да бойкотират предстоящия мач в неделя с Балкан (Белоградчик) от 3-ия кръг на Северозападната "В" група.

"Преди старта на първенството, ни обещаха от клуба, че всичко ще бъде наред със заплащането. В първия кръг победихме Червен бряг като гости и си заслужихме договорената премия от по 400 лева. До мача с Трявна в Мездра не получихме нищо, но направихме компромис и играхме. През август сме само на премии и няма откъде да вземем пари, за да изхранваме семействата си. На момчетата от състава през миналия сезон, пък им дължат още по 4-5 заплати. Ако до събота не ни дадат заработеното, няма да пътуваме за двубоя в Белоградчик", заявиха пред "Конкурент" състезателите на "Ботев" (Криводол).

Президентът на клуба Петър Данчев от сряда е в Австрия. Той заяви, че колегите му от ръководството ще направят всичко възможно, за да отложат неделния мач с Балкан (Белоградчик). Данчев се прибира от Виена в понеделник.

Членът на управителния съвет на "Ботев" (Криводол) Цено Спасов, който също е на почивка, заяви, че заради неотложното пътуване зад граница на клубния президент, футболистите не са си получили парите в обещания срок. Това обаче ще стане на тренировката им във вторник. Ако все пак срещата в Белоградчик не бъде отложена от ръководството на "Ботев", шефовете ще се опитат да убедят играчите да се явят за мача, за да се избегне служебната загуба с 0:3 и допълнителните санкции, които ще бъдат наложени от зоналния съвет във Велико Търново.