Бъдещето на "Ботев" (Враца) е поставено на карта. Отборът затъна в "Б" група и в момента е сред изпадащите, въпреки че в началото на сезона афишира цели за завръщане в елита. Клубът е в тeжкa финансова криза. Това разкриха играчите след загубата с 0:1 от Спартак (Варна).

"Не може да се кара на филии с майонеза и спагети цяла седмица. Момчетата нямаха сили накрая", оплака се ветеранът Илия Илиев, който е един от тарторите на тима.

"Идва време да се плащат квартири, хазяите ни гонят. Никой не казва, че някои от младите момчета не са виждали пари от идването си във Враца на 17 юни. Получихме само една премия след победата над Витоша (Бистрица) и това е", сподели 38-годишният халф.

"Не трябва да издавам нещата от съблекалнята, но вече е нетърпимо", добави разстроеният ветеран.

"Лошото е, когато политиката се омеси с футбола", каза след мача със "соколоте" спортният директор Валентин Станчев.

Той обаче така и не пожела да конкретизира какво се опитва да каже. Явно е, че има напрежение в общината, която практически е собственик на клуба. И тя не отпуска необходимите средства. Вчера Станчев трябваше да проведе среща с кмета Николай Иванов. Такава обаче нямаше. Очаква се тя все пак да се състои днес. След което да стане ясно дали тимът ще събере средства да изкара поне до зимата. Засега няма нови оставки. Такива вече подаваха треньорът Ясен Петров и спортният директор Валентин Станчев. Те обаче не бяха приети. Днес двамата ще дадат брифинг, на който ще обявят бъдещето си.