Първата тренировка за седмицата на "Ботев" (Враца) не се състоя, въпреки че целият отбор и треньорският щаб с изключение на наставника Атанас Джамбазки, бе на стадиона. Футболистите бойкотираха заниманието заради неизпълнени обещания за изплащане на забавените възнаграждения.

„Желанието на всички футболисти е кметът да дойде днес и да се разберем. Лично аз искам да му задам няколко въпроса: Какви са плановете му? Ще се атакува ли по-горна група? и пр. Ние играхме, победихме и от него зависи какво ще се случва“, заяви халфът Милен Василев, цитиран от "Конкурент".

„Дали ще искаме да видим кмета, ако всичко е нормално? Имаше обещания, които не са спазени. Парите щяха да ни се изплатят в събота, в неделя, в понеделник…“, припомни помощник-треньорът Георги Мечечиев.

„Чудим се ще има ли отбор или не, ще ни се изплатят ли възнагражденията, които сме си изкарали с честен труд, каква ще бъде ситуацията оттук нататък? Неяснота ни принуди да се обърнем към медиите и да поканим чрез вас Калин Каменов при нас“, каза вратарят Веселин Цветковски.

„Всички от треньорското ръководство, включително и Атанас Джамбазки, който днес отсъства, заставаме абсолютно твърдо зад момчетата и ги подкрепяме във всяко едно начинание. Каквото те решат - това ще стане. Ние сме безсилни. Не можем да направим нищо. Най-лошото е, че 65-70% от футболистите вече си търсят нови отбори, защото не знаят какво се случва. Ако до края на седмицата не си получим парите, нито ще тренираме, нито ще пътуваме за мача в неделя“, поясни помощник-треньорът Николай Николов.

„Обидно ми е, че в четвъртък кметът на Враца каза на момчетата: „Прехапете език, играйте заради мен!“, а след мача той не можа да си прехапе езика и да дойде да каже „Честито, момчета и благодаря!“, лаконичен бе наставникът на вратарите Румен Ненов.

Всички, които играят и работят за "Ботев" (Враца), останаха на стадиона в очакване на среща с кмета Калин Каменов. Звездата на тима Милен Василев се свърза по телефона с новия градоначалник и получи обещание, че той ще дойде при тях в 16 чaса.