Бивш съотборник на Лео Меси се оказа ненужен в Черно море. Става въпрос за испанеца Кристиан Идалго, който беше освободен от "Тича". Наставникът Георги Иванов-Гонзо е преценил, че няма нужда от халфа и той е свободен да си търси нов отбор.

Идалго, играл в школата на Барселона с Меси, пристигна през зимата при "моряците" с големи очаквания, но не успя да ги оправдае.

Идалго е роден на 21 септември 1983 година. Юноша е на Барселона, като в “Б” отбора на каталунците играе в най-предни позиции в ролята на чист нападател. Впоследствие е преквалифициран в дясно крило.
 
През 2006 година той облича екипа на Ла Коруня Депортиво. През същия сезон Идалго отбелязва гол във вратата на Реал (Мадрид) при успеха с 2:0. Мачът се играе на 7 януари 2007 година в Ла Коруня. Медиите в Испания се скъсват да хвалят футболиста, който на три пъти влиза в отбора на кръга в Примера дивисион. По-късно Кристиан е бил футболист на Еркулес и Елче, а за последно е носил фланелката на кипърския Алки (Ларнака).

БЛИЦ припомня, че след края на сезона Черно море се раздели с Ермес Паломино, Детелин Димитров, Симеон Симеонов, Самуел Камазола, Себастиан Комел и Тодор Колев.