ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Португалският полузащитник Фабио Ешпиньо (37-годишен) направи скандално изказване, твърдейки на каква странна гледка се натъкнал по време на престоя си в България. 

"Виждах как българи слагат вода, вместо да уринират в допинг тестовете. Направих същото. Лекарят ми каза: "Хидратиран си, но следващия път поне сложи топла вода", разказа португалският халф в интервю за изданието в родината си - "Трибуна Експресо".

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Eшпиньо игра в Лудогорец между 2013 и 2015 г., стана два пъти шампион на България, спечели Купа и Суперкупа на страната и игра в Шампионската лига, но напусна заради испанския Малага. Халфът не успя в Испания, но след това се върна в Португалия, за да играе за Боавища, а сега и за Фейрензе. Ешпиньо признава, че иска да стане треньор.

Той е използвал премията от Лудогорец за влизането в групите на Шампионската лига, за да си купи мечтаната кола. 

"В първия момент отказах на офертата на Лудогорец. Предложиха ми заплата, а аз им казах, че за тези пари няма да отида в България. Желанието ми не беше да отида там, исках да остана в Португалия. Ето защо поисках заплата, която бях сигурен, че няма да ми дадат. Но те се обадиха да ми кажат, че ми дават това, което искам. Попаднах в ситуация, при която трябваше да отида. Прекарах седмица, в която дори не исках да ям, защото ставаше нещо против волята ми. Наистина нямах никакво желание да отида. Страхувах, че няма да се адаптирам. Отговорих, че няма да отида", разказва португалецът.

"Бяха объркани, защото предложиха това, което поисках. Мислеха, че им се подигравам. Все пак те оставиха отворено предложението. Заминах на ваканция в Алгарве и съпругата ми каза: "Ти си глупак да не приемеш офертата от България. Още повече, че имаме малко момиченце. Ще станеш на 28 години, трябва да мислиш и за финансовата страна."

Това ме стресна. Бях отказал преди две или три седмици, но се обадих по телефона. Казах, че съжалявам и попитах дали има възможност все пак да отида в България. За щастие, нещата се наредиха добре и отидох. Заминахме тримата, Каролина (б. а. - дъщеря му) беше само на три месеца", откровен е халфът.

"Имам ясен спомен как кацам със самолета в София. Погледнах през прозореца и видях София. Бях сам, отивах да подпиша. София е хубав град, но когато отидеш и видиш старите сгради в очукан вид е шокиращо. Помислих си, че трябва да остана поне две години. Когато отидох в хотела, се качих на последния етаж и имах панорамна гледка. Прекарах 20 минути, гледайки навън. Мислех, плаках, страх ме беше, но в същото време исках този договор. Беше буря от емоции", признава Фабио Ешпиньо.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК