Новото попълнение в редиците на "Ботев" (Пловдив) Георги Мечечиев пожела да се обърне към "жълто-черната" общественост от трибуната на клубния сайт на новака в "Б" група. Поводът е напрежението, което се създаде сред феновете заради трансфера.

Феновете на "канарчетата" настръхнаха срещу привличането на бившия капитан на Локо (Пд) заради разпространени в интернет кадри, в които се вижда как Мечечиев и бившите му съотборници от "Лаута" пеят песни от репертоара на "смърфовете", чийто текст е съставен основно от обиди към "Ботев".

Обръщението на Георги Мечечиев към феновете на "Ботев"

Уважаеми ботевисти,

Наясно съм с негативното настроение на публиката и отношението ви към мен във връзка с разпространените в интернет кадри. Искам да знаете, че поведението ми в тях е продиктувано от победата в пловдивското дерби, което е неповторимо като заряд и емоции. След мача изразих радостта си заедно с бившите ми съотборници. Въпреки това, никога не съм изпитвал лоши чувства към "Ботев".

В кариерата си на футболист винаги съм се отнасял професионално към задълженията си и съм давал всичко от себе си за клубовете, чиито цветове съм защитавал. Така ще бъде и сега. Вярвам, че с играта си на терена и поведението извън него, ще заслужа вашата подкрепа. Приех предложението да играя за "Ботев", защото клубът е запазена марка в българския футбол и за мен е чест да бъда част от него. "Ботев" е име, история и публика.

С уважение,

Георги Мечечиев