Бившият футболист на Берое и "Левски" Тодор Христов избра да рита в Исландия, разбра БЛИЦ. 26-годишният офанзивен халф премина в редиците на Викингур от столицата Рейкявик.

За последно Христов игра в родната "Б" група, където защитаваше екипа на Академик (Свищов). Още щом получил офертата от Исландия, роденият в Попово футболист я приел с удоволствие, избирайки предизвикателството да рита близо до Северния полюс.

Тодор Христов е роден на 25 септември 1987 г. Стартира футболната си кариера в Септември (София), където остава до 2004-а, след което преминава в редиците на Марек (Дупница). Една 16-годишен дебютира в "А" група. Малко по-късно последва наставника си Румен Стоянов в Свиленград. Още в първия си сезон там Христов бе избран от феновете за най-добър футболист на сезон 2005/2006. Следващата година стана един от голмайсторите на тима и е с голяма заслуга за спечелената промоция в „Б” група. Веднага след това премина в Монтана, но скоро се върна в Свиленград. През 2008-а Христов премина в Любимец. През сезон 2010/11 игра за Берое, след което бе привлечен в „Левски”, но след един полусезон се завърна в Берое, след което премина пред Локомотив (София). За последно беше част от състава на Академик (Свищов). При "студентите" треньор му беше именно Румен Стоянов, който има играча като свой син. Преди дни обаче двамата се разделиха и Тодор Христов избра да заиграе в Исландия.

БЛИЦ припомня още, че през зимата на 2011 година халфът беше спряган за трансфер от Берое в ЦСКА, но до подпис с "червените" така и не се стигна.