Илиан Илиев е аутсайдер на "Тича". Да, наистина е така, ако се имат предвид гостуванията на треньора на "Левски" на Черно море. "Сините" днес се изправят срещу "моряците" от 15:00 часа в двубой от 19-ия кръг на "А" група.

Мачът е по-специален за Илиев, който никога не е пропускал да каже, че е фен на родния си отбор във футбола - Черно море. Беше играч и треньор на "Тича", а сега на този стадион ще доказва, че заслужава да води "Левски". "Сините" трябва на всяка цена да спечелят трите точки, ако искат да останат в играта на титлата. Съперникът му обаче също спешно се нуждае от точки, тъй като е застрашен от изпадане. Никой не иска загубата, дори и равенството. "Сините" и "моряците" са се прицелили в трите точки. Илиан Илиев обаче е в изключително лоша серия, която днес има шанс най-после да прекъсне. Това ще бъде шести случай, в който воденият от варненеца отбор гостува на "Тича". Никога досега Илиев не е побеждавал "моряците", когато е излизал на този стадион като треньор на гостуващия отбор.

Статистиката показва, че не само няма победа на стадиона, от който тръгна за големия футбол, но и отборите му дори не са успели да вкарат гол. Балансът на Илиев е 5 мача - 4 загуби и 1 равенство, при голова разлика 0:5.

С Берое два пъти губи с по 0:1 - през сезоните 2006/07 и 2010/11, а веднъж отстъпва и с 0:2 - през 2011/12. Само един път воденият от Илиан Илиев тим успява да се добере до една точка. Това се случва през сезон 2009/10, когато Берое измъква 0:0 във Варна.

Илиан Илиев вече има загуба на "Тича" и като треньор на "Левски". Поражението дойде в последния мач на "сините" за 2012 година. Тогава те гостуваха в 1/8-финал-реванш от турнира за Купата на България и загубиха с 0:1. Загубата обаче не се оказа фатална за наставника и отбора му, защото "Левски" беше спечелил първия мач с категоричното 4:0 на "Герена". След броени часове ще разберем дали Илиан Илиев най-после няма да си тръгне с победата от родния си "Тича" като треньор на гостуващия отбор.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ