Треньорът на Берое Илиан Илиев поздрави играчите си, някои от които, почти без никакъв опит, трябваше да играят в Европа. Старозагорци отпаднаха от Лига Европа, след като загубиха реванша от Рапид (Виена) с 0:3. Първият мач между двата тима завърши 1:1 в София.

“Имаме нужда от повече самочувствие и спокойствие пред гола, малко не ни достига да завършваме положенията си. Някои момчета, които нямат опит дори в “А” група, играха добре тук и в първия мач в София. Знаех какво ни очаква и може би в бъдеще ще се представим по-добре. Може да се каже, че правим добре атаки по фланговете, но с тези играчи сме заедно едва от 30 юни. Мисля, че спечелихме самочувствие. Видяхме от няколко млади момчета, че могат да играят със самочувствие на високо ниво. Различията зависят от някои малки неща, които Рапид имат, а ние нямаме”, каза Илиан Илиев след края на двубоя.

“Лошото е, че загубихме двама важни играчи – Здравко Илиев и Павел Ковачев, за мачовете с Литекс, които ни предстоят. Очакванията са, че и двамата няма да се възстановят. Не се бяхме примирили, че ще отпадне и се опитахме да продължим, но не успяхме. Сега вече няма да има такава еуфория и може по-спокойно да подходим към участието си в А група. Хубаво е, че през първото полувреме успяхме да изравним играта”, завърши треньорът./БЛИЦ