Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Даниел Боримиров може съвсем скоро да се върне на работа в “Левски”. За това е настоял новият треньор Илиан Илиев, пише “Тема Спорт”. Двамата са семейни приятели, освен че дълги години играха заедно в “Левски” и националния отбор.
 
Боримиров вече се е срещал по въпроса с председателя на Управителния съвет Иво Тонев. Не е ясно като какъв или по-точно на каква длъжност ще бъде назначен човекът, който е последният спортен директор, станал шампион с “Левски”. Това стана преди 3 години при старши треньора Емил Велев.
 
Обсъждана е възможността Боримиров да оглави ДЮШ на “Герена”. Постът е вакантен. През последните няколко месеци длъжността беше заемана от Кирил Ивков, който изчакваше преговорите на Тонев с Димитър Иванков, но бившият вратар се дърпа. Ясен Петров също отказал покана да стане шеф на Школата. Синът на Даниел Боримиров – Алекс, от няколко години тренира в школата на “сините”.
 
Не е изключено Боримиров да бъде възстановен на поста спортен директор. Илиан Илиев иска да има до себе си човек, на когото да има доверие и който да му пази гърба. На този етап желанието на новия треньор е да има силен човек до себе си на пейката и в съблекалнята. Едно от условията на Илиан при преговорите му за треньор на “Левски” е било Иво Тонев да не присъства в съблекалнята на полувремената на мачовете, както и да ограничи до минимум присъствието си там в останалото време.
 
Постът спортно-технически директор беше замразен, след като Георги Иванов подаде оставка, но при преговорите със Станимир Стоилов се видя, че Тодор Батков е готов да размрази длъжността заради Наско Сираков. Иво Тонев обаче беше против и заплаши с оставка.
 
След като напусна “Левски” Даниел Боримиров няколко пъти влезе в конфронтация с Батков и особено с Георги Иванов-Гонзо. В момента първият е по-скоро с представителни функции на “Герена”, защото оперативната власт е в ръцете на Тонев, а вторият е нещатен сътрудник без решаваща дума.
 
“По-нататък ще говоря за “Левски”. Имам нещо предвид ...”, коментирал Даниел Боримиров пред изданието.