Селекционерът на България Илиан Илиев говори пред медиите в Любляна преди утрешната контролна среща на "лъвовете" със Словения (утре от 16:00 часа).

"Очаквам футболистите да покажат същото желание за игра. Да не говорим за желание, защото в националния отбор е чест да си повикан, още повече да играеш. Очаквам тежък мач, имат обигран състав, победиха сериозни отбори, футболистите осъзнават важността на двубоя", сподели Илиев. 

"Трябва да се направи отбор, който да направи така, че хората отново да се идентифицират с него. Доста отбори дръпнаха напред, тези мачове са основата, върху която трябва да стъпим. Трябва да спечелим групата в Лига на нациите. Не мога да определя кой е по-добър Румъния или Словения", добави той. 

"Словенците играят по-директен футбол, макар че също имат футболисти, които могат да свалят топката. Трябва да сме агресивни в единоборствата, трябва да сме много компактни като отбор. Всеки един отбор изисква борбеност, не само Черно море. Естествено, че искаме да имаме някакъв стил. Един отбор започва да се гради отзад напред. Искаме да играем модерен футбол, не да внасяме стила на Черно море", каза още Илиев в Словения.