Треньорът на Черно море (Варна) беше доволен от играта на своите футболисти, които завършиха 1:1 като гости на ЦСКА 1948 в 10-ия кръг на efbet Лига. Опитният наставник, вече 7 сезона начело на моряците, посочи и два момента, които са го разочаровали. На първо място той не приема играчите му да получат гол от статично положение. Другият момент е, че би бил доволен от повече самочувствие пред гола.

"В голяма част от мача се представихме така, както аз исках да бъде – да владеем топката, да не оставяме противника, защото имат добри единици и от малко ситуации могат да измислят нещо. И го показаха на моменти. Така че като цяло съм доволен от представянето с изключение на това, че не може опитен отбор като нашия, с високи хора да допускаме такъв гол. Да, от игрова ситуация може да се случи, но от статично положение, където имаме доста високи играчи …и точно тази ситуация ни взе двете точки. Игрово като гости и то срещу отбор като ЦСКА 1948 стояхме по-добре от тях, владеехме топката, движехме се. Но искам повече в завършващата фаза като самочувствие. Създадохме достатъчно ситуации, за да вземем мача", анализира срещата Илиев.

"Ние очакванията към отбора сами си ги създадохме. Нямаме никакъв проблем да има към нас високи очаквания. Както виждате, това не сковава играчите. Със сигурност можем още по-добре да играем, макар да имаме моменти, в които даваме инициативата. Но това е футболът и правим равенства с отборите от челото, които имат друг бюджет. Доволен съм, но трябва да показваме повече самочувствие. Защото, когато хванеш отбор като ЦСКА 1948 в това психологическо състояние, трябва да се възползваме повече", добави наставникът на "моряците".

При смяната си португалецът Алекс Фернандес реагира бурно, каза нещо на Илиев, а наставникът не му остана длъжен и дори го побутна към съблекалнята. Попитан какво може да си позволи като наказание за невъздържаната реакция предвид сгъстената програма, треньорът каза: "Мога да си позволя всичко с Алекс Фернандес и той ще го разбере".