Илиан Илиев регистрира рекорд от 450 водени мача в елита на България като треньор и говори след успеха с 2:1 над Ботев Враца. Той отказа да говори за рекорда си, а анализира грешките в отбора си и коментира дебюта на Клаудиу Кешерю.

„Очаквахме мачът да не е лесент. В предишните двубоие говорихме за Европа и първенството. Нормално беше да има и напрежение. Публиката днес продължи да поддържа отбора, а това не се случваше в годините назад. Поздравявам и момчетата. Можеше да „затворим“ мача по-рано. Взехме си победата по нашия начин у дома. Миналата година с Ботев Враца мачът беше подобен“.

„Трябва да решим проблемите си при статичните положения, но това са наши неща. Затова сме сложени и се надяваме да ги преустановим. Преди малко казах, че очаквано имаше напрежение при нас откъм резултати. Очаквано беше и в София да се получи не този резултат, а представянето... Играхме за шест дни, така ни бяха направили програмата да играем три мача в 6 дни. След това възстановяване, пътуване. Нормално беше да се получи това представяне второто полувреме. Дано следващия мач сме по-добре физически“, каза Илиев.

„Кешерю тренира малко време. Оценяваме го добре. Съжаляваме, че му отмениха гола, с който щяхме да сме по-спокойни. Надяваме се с времето да навакса футболното натоварване. Едно е индивидуално и друго с отбор, знаем за качествата му. Аз няма какво да го оценявам, просто трябва да го подготвим физически. Не гледам към рекордите, надявам се отборът да се представя добре и радваме хората. Искам да не допускаме сривове преди това, че след едната загуба в турнирите, след което с Локо София - една несигурност. И най-големите отбори допускат такива моменти, но ние имаме опитни хора и трябва да подхождаме зряло в тези ситуации“, добави треньорът на "моряците".