Старши треньорът на Берое Илиан Илиев даде пресконференция преди двубоя с Монтана от 25-ия кръг на “А” група. Младият специалист отговори на част от нападките, които се появиха след загубата на старозагорци от Левски с 1:3 преди няколко дни.

"Имам 102-103 мача като треньор и в уговорен двубой не съм влизал, няма и да вляза. Който ме познава, знае, че е така. След една загуба от Левски няма да допусна да се обезцени труда на всички нас - като започнем от ръководство, треньори, масажисти, домакини и стигнем до футболисти, които са главните действащи лица. Това е най-долното и грозно нещо, което можеше да се случи на един отбор. На футболистите днес им казах, че аз и те сме чисти пред съвестта си, но не мога да кажа, че спим спокойно, защото снощи не съм спал от яд заради тези неща. Да изляза и не знам с какви думи да говоря. Някой го е написал и спокойно си кротува", заяви Илиев.

"Другото, което искам да кажа - малко са хората и публиките в България, които след като загубихме с Локо (Пловдив) ни пляскаха и ни скандираха имената, беше същото и след мача с Левски", радваше се Илиев.

За думите на Окука треньорът сподели: "Вчера ако ме бяха попитали, когато го разбрах, щях да кажа много тежки думи за този човек. Много. Но сега да не пълним медиите и излишно да сме водещи заглавия. Предпочитам да запазя мълчание. Има компетентни органи във футболния съюз, които се надявам да вземат мерки срещу него или такива изказвания.

"Преди мача с Левски може би подведохме хората и се създаде излишна еуфория в града - победихме Литекс, ЦСКА, Локо Сф и всички казваха, че е ред на Левски. Това ни изигра лоша шега. Трябва да си знаем кой е нашия стил и да изчистим главите на момчетата", завърши Илиан Илиев./БЛИЦ