Черно море трябва да запази лицето си от минали години и да надгради, заяви Илиан Илиев на старта на подготовката за новия сезон в българската футболна efbet лига. Треньорът на варненци добави, че е доволен от количеството налични играчи и се надява те да разкрият потенциала си.

 „През последните две години сме много близо до третото място и показваме, че разликата с отборите пред нас не е толкова голяма, независимо че техните бюджети са двойно или тройно по-големи“, заяви старши треньорът на Черно море след първата лятна тренировка вчера.

„Гледаме колкото се може по-напред, бяхме близо до третото и четвъртото място миналата и тази година. Надявам се сега, когато още по-малко хора напускат, а малко нови влизат, да запазим лицето си и естествено да надградим“.

Той добави, че в съблекалнята отборът има резерви, които по думите му „трябва да се посъбудят и да си заемат мястото“.

Илиан Илиев изказа благодарности на Стефан Велев и Георги Георгиев, чиито договори изтекоха и няма да бъдат подновени.

„Те бяха с нас три години и са изключително момчета, професионалисти и добри футболисти. Желаем им късмет“ каза специалистът.

Запитан за селекцията, Илиев посочи, че времето е много кратко, за да се мисли за тези неща: „Не търсим (футболисти) на много позиции, тъй като най-важното е, че имаме по-голяма група и доста хора, които не са разкрили потенциала си“.

„Това им казах – тези хора, които получиха по-малко шансове, трябва да направят живота на треньорите по-труден, да ни създадат повече трудности при избора кой да започва мачовете“, обясни той.

 „В защитата ще търсим, ако продадем някого. На крилата имаме петима души. Това им казах – трябва да се събудят, тъй като имаме голямо количество, но трябва да дадат и качество“, поясни треньорът.

Той обобщи, че и друг път отборът е правил подготовка за 30 дни, но въпросът е, че почивката е малко.