Берое продължава да размотава турчина Фейзи Илханлъ. Бизнесменът иска да купи клуба, готов е веднага да сложи на масата 1 милион лева. В Стара Загора обаче се мръщят на парите. Сагата продължи и вчера, когато Илханлъ пристигна в града. Той се срещна с ветераните и изложи визията си за бъдещето на клуба.
“Треньорите ще останат. Искам да взема този клуб и да го развия”, каза кандидат-инвеститорът.

Той обеща и 500 000 лева за селекция. Тя е наложителна, тъй като голяма част от основните футболисти напуснаха клуба. Ако Илханлъ вземе акциите, изпълнителен директор ще бъде ген. Йордан Димитров. Той направи и подробна финансова разбивка на парите, които ще бъдат използвани за следващия сезон.
Въпросът обаче остана нерешен. Илханлъ ще трябва да почака още. Не е ясно обаче дали треньорът Илиан Илиев ще изтърпи. Той беше на срещата между Илханлъ и ветераните и се хвана за главата.

Наставникът обаче хвърли малко светлина за намеренията си. "Все още не съм подал оставка, защото няма пред кого. Господинът, който се изживява като човека клуб (Дамян Георгиев), не желае да разговаря с мен. Едно обаче е сигурно - каквото и да става оттук нататък, аз с този човек повече няма да работя", беснееше Илиев, който вероятно ще напусне Берое, ако турският бизнесмен не вземе властта в клуба.

Ветераните, които в момента държат акциите на клуба, избягаха от отговорността. Те прeхвърлиха топката на общината. На 24 юни тя трябва да придобие собственост върху акциите, а след това да реши дали ще ги даде на Фейзи Илханлъ. Турчинът планира и среща с кмета на Стара Загора проф. Светлин Танчев./БЛИЦ