Илиан Илиев остава начело на Берое и ще води тима при гостуването на Чавдар (Етрополе) в 1/2-финала от турнира за Купата на България. Сблъсъкът е тази сряда от 16:30 часа. Новината съобщи помощник-треньорът Ивко Ганчев, който днес даде прескоференция.

Както е известно, след загуба с 0:1 от Сливен преди дни Илиан Илиев заяви, че може да напусне тима от Стара Загора.

"Илиан от вчера е в Стара Загора и проведе тренировката вчера, както и днешната. Така че на този етап е старши треньор на Берое. Вчера говори с играчите в съблекланята, заостри им вниманието за това, което е било преди и това, което иска да е напред. Да се надяваме, че всички са умни футболисти и са разбрали посланието, което отправи към тях", обясни бившият вратар.

Ивко Ганчев каза, че в Берое няма контузени и наказани футболисти и всички мисли и очаквания са насочени към предстоящото гостуване на Чавдар в Европоле. Според него трите поредни загуби в шампионата ще имат положителен ефект върху играчите и по-скоро ще сплотят отбора.

"И двата тима ще се опитат с течение на времето да не загубят двубоя и ще се играят повече тактически, отколкото истински футбол. Все пак Берое ще се опита да реши колкото се може по-рано мача в своя полза. Определено срещата няма да е лека, колкото и да си мислим, че Чавдар (Етрополе) не е толкова силен противник. След като са стигнали до тук, няма да се откажат да играят и на финал. За тях също е исторически момент. Очаква ни един тежък двубой", каза още Ивко Ганчев.

400 билета ще предоставят домакините на старозагорския клуб. На стадиона обаче се очаква да пристигнат много повече фенове на Берое от Стара Загора и столицата София. Утре сутринта в 10 часа ще бъде обявена групата за мача с Чавдар, след което беройци заминават за Правец, където ще нощуват. Там футболистите на Илиан Илиев ще направят една тренировка. /БЛИЦ