Старши-треньорът на “Левски” Илиан Илиев заяви, че “сините” отиват като фаворит в Сараево. “Левски” ще се изправи срещу едноименния тим в мач реванш от втория предварителен кръг на Лига Европа. В първия мач “сините” спечелиха с 1:0 с гол на Симеон Райков. Илиев обяви, че почти е избистрил състава, с който ще излезе в двубоя в босненската столица.

"Горе-долу съм наясно с това кои ще бъдат титулярите в този мач. Отиваме като фаворит в Сараево, все пак имаме преднина от първия мач. За нас е много важно да не обръщаме внимание на обстановката, която се създаде заради проблемите с феновете. Отиваме концентрирани. Не сме тренирали дузпи, нашата цел е да продължим напред още след 90 минути игра", коментира Илиан Илиев.

„Не можем да си позволим да играем със страх. Трябва да играем с по-голяма концентрация. Настроението е нормално да е добро. Трябва да задържаме повече топката и да си я подаваме, тогава играта на “Левски” върви. Трябва да покажем малко повече характер“, сподели още Илиев.

„Това, че Диамутен попадна в групата не означава, че той ще играе. Лошо е, че опитни хора като Ели и Христо Йовов отпадат от групата и де факто взимаме всички останали здрави в групата. Другите момчета показаха желание по време на подготовката, така че от тази гледна точка нямаме притеснения. Гледаме да сме съсредоточени върху нашата работа, важното е да сме спокойни и концентрирани, мачът се играе на терена, а не около него“, допълни специалистът.